Вежди Рашидов: Илия Павлов плащаше телефоните на ДПС


„Илия Павлов плащаше мобилните телефони на ръководството на ДПС. Имам една фактура, мога да го докажа“. Това разкри в студиото на предаването „На светло“ по Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който препоръча на журналистите да прочетат досието на Ахмед Доган. Бившият министър на културата припомни историята на почетния председател на Движението за права […]

„Илия Павлов плащаше мобилните телефони на ръководството на ДПС. Имам една фактура, мога да го докажа“.

Това разкри в студиото на предаването „На светло“ по Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който препоръча на журналистите да прочетат досието на Ахмед Доган.

Бившият министър на културата припомни историята на почетния председател на Движението за права и свободи и каза, че след като самият той прочел досието му – спрял да го уважава.

„От 1990-та година всичките тези хора от ДПС минаха през дома ми. Аз съм от същия етнос – не е имало никакви проблеми да си общуваме. Запознавал съм ги с Илия Павлов, да си имат интереси, да спонсорират ДПС.

Илия им плащаше джиесемите – това беше неговото спонсорство. Не обичаше да дава много пари, но беше готин, никога не съм се отричал от приятелството”, обясни Рашидов.

Депутатът от опозицията разговарял с лидера си Бойко Борисов след изказването му, че Ахмед Доган е най-големият политик в държавата и го помолил да не го прави повече, защото хората възприемали това не както политиците.

Рашидов припомни създаването на Движението за права и свободи с участието на представители на бившия комунистически режим и отхвърли опасенията за етнически конфликт в страната, защото българските турци са добри хора и строители на България.

Медиите на Делян Пеевски сатанизирали Цветан Цветанов и самия Вежди Рашидов, каза още народният представител от парламентарната група на ГЕРБ.

Рашидов призна, че е имал съмнения, че го подслушват, но няма доказателства за това. По думите му в момента по поръчка на ДПС се подслушва Касим Дал, бившият високопоставен представител на движението, който днес е негов политически опонент.

„Вече си живеем с флашки”, отбеляза депутатът. Според Вежди Рашидов за да бъде това, което е днес ДПС, са виновни българите.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай