Бъчварова: Издирваме кола от инцидента с Алексей Петров


Организирано е издирване в София и страната за автомобил, за който е установено, че е бил на мястото на местопроизшествието с Алексей Петров. Това заяви от трибуната на НС вътрешният министър Румяна Бъчварова. Бъчварова посочи, че е получен сигнал в 08:54 ч. на телефон 112, че в кв. „Кръстова вада”, бул. „Черни връх” са стреляли […]

Организирано е издирване в София и страната за автомобил, за който е установено, че е бил на мястото на местопроизшествието с Алексей Петров. Това заяви от трибуната на НС вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Бъчварова посочи, че е получен сигнал в 08:54 ч. на телефон 112, че в кв. „Кръстова вада”, бул. „Черни връх” са стреляли по кола на Петров. Сигналът е подаден от охранител на Петров, който не е бил на работа.

„Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че има изстрел с РПГ. Установено е, че няма пострадали лица, има външни увреждания на автомобила.

Извършва се оглед в момента под наблюдение на прокурор. Има и свидетели, които се разпитват. Не е в интерес на разследването да поддържаме изтичане на информация”, каза още Бъчварова.

По-късно тя се обърна към медиите с думите:

„Имам една молба-да ни дадете шанс да работим активно по този случай. Ние имаме криминален случай и работим по него, който му обръща внимание, питайте него”.

Опит за атентат с два гранатомета беше извършен срещу бившата барета Алексей Петров. Инцидентът е станал в една от пресечките на столичния бул. „Черни връх“, близо до дома му. Стреляно е по бронирания му автомобил, но самият Петров не е пострадал.

„Това, което се случва, връща България в мутренските години. Очевидно е, че има връзка с цялостната обстановка.

Очевидно е, че бдителният гражданин и негови приятели, които днес са на власт, са част от онова, което беше в България”, убеден е председателят на левицата Михаил Миков.

„Сигурно експонирането на тези важни отделни казуси отклонява вниманието от най-големия въпрос – как се провеждат избори в България, как се убиват демократични традиции и практики. Нали сме наясно, че това са най-нечестните избори и явно това трябва да остане на втори план. Всички го виждат”, добави той.

Безобразие е, че става посред бял ден и България се изравнява по престъпност, да не кажа,с латиноамериканските държави, но с африканските. Това е тъжно, каза пред медиите Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт.


VESTI.bg

Коментирай