България отново бедства заради снега


Бедствено положение е обявено в цялата Смолянска област. Това съобщи областният управител на Смолян, Недялко Славов. Бедствено положение засега са обявили общините Рудозем, Смолян и Мадан. Има проблем с комуникациите и стационарни и мобилни. По думите на Славов, най-големите притеснения засега са свързани с това, че няма ток съм рудниците в Мадан, Рудозем и Златоград […]

Бедствено положение е обявено в цялата Смолянска област. Това съобщи областният управител на Смолян, Недялко Славов.

Бедствено положение засега са обявили общините Рудозем, Смолян и Мадан.

Има проблем с комуникациите и стационарни и мобилни. По думите на Славов, най-големите притеснения засега са свързани с това, че няма ток съм рудниците в Мадан, Рудозем и Златоград и има опасност да се наводнят.

Той е разговарял с началника на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН) комисар Николов и министъра на енергетиката да се осигури резервно захранване.

Тежка е обстановката в цялата област Кърджали. Сняг продължава да вали интензивно. В Ардино е обявено бедствено положение,

съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев.

Той обясни, че в момента се разчистват главните пътища от републиканската пътна мрежа. „Затрудненията, които имаме са в следствие на много паднали дървета. Към момента с екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ правим организация за почистване на пътищата и по отстраняването на падналите дървета.

В общините Ардино, Момчилград, Крумовград, Кирково, Черноочене има проблеми с електрозахранването. Към момента нямаме информация за бедстващи хора“, посочи Илиев.

Той обясни, че в Ардино се създава проблем с това, че на бензиностанциите няма ток и се налага да осигуряват агрегати на поне една бензиностанция, за да може снегопочистващите машини да имат гориво. Илиев допълни, че снежната покривка на места е от 30 см до 80 см.

Автомагистрала „Люлин“ вече е отворена за движение за всички  моторни превозни средства, съобщиха от агенцията „Пътна  инфраструктура“ (АПИ).

По-рано тя беше затворена за всички моторни превозни средства, движещи се към София, заради снегопочистване.

Спряно е движението за тежкотоварни автомобили по пътя Харманли-Пловдив – в участъка от границата с област Пловдив до Харманли, в двете посоки, за почистване на снега, допълват от АПИ.

Превозните средства, преминаващи по пътищата Харманли-Тополовград и Габрово-Узана, трябва да са с вериги на гумите, посочват от АПИ.

Временно се ограничава движението на моторни превозни средства по планинския път Бояна-Златни мостове,

съобщиха от пресслужбата на Столичната община. Ограничението се налага поради усложнената зимна обстановка. Екипи на звеното за аварийни дейности на Столичната община са изпратени по трасето.

Всичко за времето у нас и по света, както и актуалната пътна обстановка в страната можете да намерите на Sinoptik.bg.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай