Българин изкачи Айфеловата кула за 8 минути


1700 стъпала за 8 минути – с този резултат най-добрият ни планински бегач Кирил Николов-Дизела завърши на второ място в първото по рода си скоростно изкачване на Айфеловата кула. Атрактивното състезание събра в Париж световния елит в скоростното изкачване на сгради. Участниците трябваше да преодолеят 279 метра до върха на Айфеловата кула или точно 1665 […]

1700 стъпала за 8 минути – с този резултат най-добрият ни планински бегач Кирил Николов-Дизела завърши на второ място в първото по рода си скоростно изкачване на Айфеловата кула. Атрактивното състезание събра в Париж световния елит в скоростното изкачване на сгради.

Участниците трябваше да преодолеят 279 метра до върха на Айфеловата кула или точно 1665 стъпала.

Подкрепян от българска агитка, под кулата Кирил Николов даде второто най-добро време. „Мислите единствено бяха да не се разсейвам и максимално бързо да се придвижвам напред и нагоре. Никога през живота си не съм бил толкова уморен”, сподели той пред Нова ТВ.

Резултатът на Кирил е 8 минути и 12 секунди – само с 22 секунди повече от победителя от Полша.

Шампионът по планинско бягане започва подготовката си за надпреварата, катерейки стълбите на 18-етажния блок, в който живее.

„След това започнах да търся по-високи сгради. Ходих на Копитото, на Шипка, на стената в Кърджали и последно тренирах на паметника в Шумен, където са най-много стъпала в България – 1300”, разказва още Дизела.

И така до състезанието на 20 март, откъдето си тръгва с медал и удовлетворение, че е покорил символа на Париж.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай