„Бугати Вейрон супер спорт“ отново е най-бързият автомобил в света – Дневник


Седмица след като книгата на рекордите „Гинес“ отне титлата най-бърз сериен автомобил от „Бугати Вейрон супер спорт“, колата отново си върна рекорда. Това стана факт след консултации на журито с външни експерти. Разковничето се оказа тълкуванието на думата сериен автомобил (production vehicle). След консултации е взето решение, че тя касае продадените и произведени коли, а […]

Седмица след като книгата на рекордите „Гинес“ отне титлата най-бърз сериен автомобил от „Бугати Вейрон супер спорт“, колата отново си върна рекорда. Това стана факт след консултации на журито с външни експерти.

Разковничето се оказа тълкуванието на думата сериен автомобил (production vehicle). След консултации е взето решение, че тя касае продадените и произведени коли, а не тяхното окомплектоване. Тоест не е задължително тестваният модел да е напълно еднакъв с тези в шоурумите.

Както е известно, титлата „най-бърз сериен автомобил“ беше отнета от „Бугати Вейрон супер спорт“, тъй като поставилата рекорда машина е била с деактивиран ограничител на скоростта. След като от „Гинес“ се запознали с цялата налична информация за колата рекордьор, те стигнали до извода, че модификацията в нея не може да се счита за сериозна промяна в превозното средство и неговия мотор.

Накратко, „Бугати Вейрон супер спорт“ е най-бързият сериен автомобил и всеки, искащ да вземе титлата, трябва да подобри постижението му от 431.07 км/ч.


автомобил – Google News

Коментирай