Британските магистрали стават „електрически”


Мария Генчева | сеп 30, 2012 | Коментари 0 Електрическите автомобили най-после може да излязат от градовете и да тръгнат по магистралите. Това е на път да се случи във Великобритания, където планират инсталирането на станции за бързо зареждане на електромобили, пиши в. „Дейли телеграф”. Електромобили по междуградските пътища са рядкост, тъй като с едно […]

Електрическите автомобили най-после може да излязат от градовете и да тръгнат по магистралите. Това е на път да се случи във , където планират инсталирането на станции за бързо зареждане на , пиши в. „Дейли телеграф”.

Електромобили по междуградските пътища са рядкост, тъй като с едно зареждане минават едва около 150 километра, а следващото зареждане отнема поне няколко часа. Сега обаче компанията Ecotricity е създала устройства, които зареждат автомобила за около 15 минути – точно време за изпиването на един чай или кафе, докато почиваме от пътя. Разработката е съвместно с Nissan. Мрежа от такива станции ще бъде инсталирана по магистралите, като те ще се намират на съществуващите зони за зареждане и почивка.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове:


Коментирай