Брекзит се отлага с поне две години


Излизането на Великобритания от Европейския съюз може да бъде забавено най-малко до края на 2019 г. поради хаоса по въпроса, който цари в правителството. Това може да забави началото на 2-годишната процедура с две години.  Вероятно стартирането на процедурата по напускане на Европейския съюз няма да стане в началото на следващата година – 2017-а, като […]

Излизането на Великобритания от Европейския съюз може да бъде забавено най-малко до края на 2019 г. поради хаоса по въпроса, който цари в правителството. Това може да забави началото на 2-годишната процедура с две години. 

Вероятно стартирането на процедурата по напускане на Европейския съюз няма да стане в началото на следващата година – 2017-а, като се предвиждаше, съобщи в. „Сънди таймс“, цитирайки източници, получили тази информация от министри.

Великобритания гласува в референдум на 23 юни за прекратяване на членството в Евросъюза, но има различни мнения кога тя трябва да задейства член 50 от Европейския договор, който слага началото на 2-годишната процедура за излизане. Някои високопоставени политици настояват това да стане бързо. В правителството на Тереза Мей има министри, които бяха „от двете страни на барикадата“ относно британското членство. Самият премиер също агитираше за оставане, а сега заяви, че няма да задейства член 50 тази година, защото страната имала нужда да се подготви.

Швейцария официално се отказа от членство в ЕС

След Брекзит: Предлагат създаване на европейска свръхдържава

Британците масово питат в „Гугъл“: Какво е ЕС?

Говорителка на „Даунинг стрийт“ заяви, че Тереза Мей ясно е посочила, че осъществяването на решението на поданиците е главен приоритет. 

Британският премиер Терза Мей застава с целия авторитет на правителството зад целта да постигне възможно най-добро споразумение за излизане на Великобритания от Европейския съюз, посочи говорителят. 

Междувременно стана ясно, че

проучване на британското обществено мнение,

поръчано от в. „Индипендънт“, е установило, че популярността на новия премиер рязко се е увеличила и тя вече е най-популярният политик на Великобритания, измествайки досегашния фаворит Борис Джонсън.

Онлайн анкетата на КомРес (ComRes) показва, че 42 на сто от британците имат положително мнение за премиера Мей, срещу 24 процента, които не я одобряват, което я прави единствения британски депутат с позитивен рейтинг. 


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай