„Братската могила“ осъмна като Пижо и Пенда


Още по темата „Евронюз“ свали снимката на боядисания паметникПреди 4 дни Русия иска наказани за оцветения в розово паметник22.08.2013 „Братската могила“ в Борисовата градина в столицата тази сутрин осъмна облечен като Пижо и Пенда. Неизвестни през нощта изцяло са опаковали две от статуите с червено и бяло платно. „Белият“ партизанин е пристегнат с червени колани, […]

Още по темата

  • „Евронюз“ свали снимката на боядисания паметник
    Преди 4 дни

  • Русия иска наказани за оцветения в розово паметник
    22.08.2013

„Братската могила“ в Борисовата градина в столицата тази сутрин осъмна облечен като Пижо и Пенда.

Неизвестни през нощта изцяло са опаковали две от статуите с червено и бяло платно. „Белият“ партизанин е пристегнат с червени колани, а „червената“ партизанка с бели.

Досега, обикновено неизвестни боядисваха паметника на Съветската армия, но днес явно са решили да сменят местоположението.

На 23 февруари паметникът на Съветската армия в столицата осъмна боядисан. Този път на монумента бе нарисувано украинското знаме, а един от съветските воини бе боядисан с цветовете на същия флаг. Това бе поредният акт срещу скулптурната композиция в центъра на София. Това стана в деня, в който в Русия се честваше Денят на защитника на отечеството, еквивалент на българския Ден на храбростта (6 май).

Преди време фигурите там бяха боядисани като герои от американски комикси, а след това върху главите на войниците и партизаните бяха поставени качулки като тези на певиците от групата Пуси Райът.

Паметникът на Съветската армия през последните години е сред обектите, които разделят българската общественост. Представителите на десницата се обявяват срещу неговото съществуване.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай