Богаташи се надпреварват за най-голямата яхта


Мария Генчева | май 21, 2012 | Коментари 0 Тайна люта битка за надмощие се води между двама от най-богатите хора в света – руския милиардер Роман Абрамович и монархът на Дубай шейх Мохамед бин Рашид, съобщава в. „Дейли мейл”. Двамата мъже обаче не спорят за пари или политическа власт,  а за това кой има […]

Тайна люта битка за надмощие се води между двама от най-богатите хора в света – руския милиардер Роман Абрамович и монархът на Дубай шейх Мохамед бин Рашид, съобщава в. „Дейли мейл”. Двамата мъже обаче не спорят за пари или политическа власт,  а за това кой има най-голямата в света.

Някогашният лидер в яхтената шейх Мохамед бе изместен от челната позиция през 2010 г., когато Абрамович получи най-новата си и най-скъпа яхта „Еклипс”, дълга 162,5 метра. Тя е едва половин метър по-голяма от лодката на шейха „Дубай”, но той очевидно трудно е преживял слизането в класацията. И се появиха слухове, че е дал лодката си за лек ремонт и подобрения, който ще я направи по-голяма от тази на Абрамович.

Руснакът обаче надушил, че шейхът се опитва да го изпревари, и също пратил „Еклипс” на ремонт. В момента яхтата се намира в корабостроителница в Барселона и е тайнствено покрита с бели платнища, през които не се вижда какво се прави по нея. Предполага се обаче, че ремонтът не е свързан с поставяне на нови луксозни съоръжения, тъй като яхтата си има достатъчно – множество джакузита, басейни, киносалон, подводница и противоракетна система. Каютата на Абрамович пък е с отварящ се покрив и позволява на собственика и приятелката му Даря Жукова да спят под звездите. Предполага се, че новите подобрения целят да направят яхтата по-голяма и Абрамович да не загуби позицията на човека с най-голяма водна играчка на планетата.

Публикувано в : Без категорияИнтересно

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Отбелязано с:  

Коментирай