БМВ показа фарове, които светят на 600 метра


БМВ представи лазерни фарове, наречени Concept Iconic Lights, които могат да осветяват почти 600 м от пътя пред автомобила, както и автоматично да коригират интензивноста на потока в зависимост от насрещния транспорт.  Но не само това.  Лазерният лъч може да открие през нощта човек или животно на пътя на повече от 100 м пред колата, […]

БМВ представи лазерни фарове, наречени Concept Iconic Lights, които могат да осветяват почти 600 м от пътя пред автомобила, както и автоматично да коригират интензивноста на потока в зависимост от насрещния транспорт. 

Но не само това. 

Лазерният лъч може да открие през нощта човек или животно на пътя на повече от 100 м пред колата, след което водачът получава предупредителен сигнал. Системата също така може автоматично да завърти фаровете в посока в завоя, още преди шофьорът да е навлязъл в него – системата ползва показанията на навигацията. 

При движение по тесен път пък може да осигури лазерна подсветка, проектираща на платното пред колата реалната ширина на автомобила. Според БМВ тази функция помага на водача по-добре да чувства габаритите на колата си, за да не закачи пътно препятствие или да избегне падане в канавка, например. 

Освен това лазерните фарове Concept Iconic Lights могат и прожектират информация, нужна на водача, директно на пътя пред колата – вместо шофьорът да вдига погледа си от пътя, за да го премести към арматурното табло. 


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай