Блъснаха пешеходец, пресичал Е-79 край Благоевград


Лек автомобил блъсна пешеходец, пресичащ главен път Е-79 край Благоевград. Пострадалият мъж е с тежки фрактури, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Пътният инцидент стана в 21 часа тази вечер на Е-79 в отсечката между пътни възли „Струмско“ и надлеза на пътен възел „Покровник“. Лек автомобил пежо-пикап, движещ се в посока бензиностанцията на Шел, блъска […]

Лек автомобил блъсна пешеходец, пресичащ главен път Е-79 край Благоевград. Пострадалият мъж е с тежки фрактури, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Пътният инцидент стана в 21 часа тази вечер на Е-79 в отсечката между пътни възли „Струмско“ и надлеза на пътен възел „Покровник“. Лек автомобил пежо-пикап, движещ се в посока бензиностанцията на Шел, блъска излязъл да пресича пътното платно възрастен мъж, след като прескочил мантинелата. Той тръгнал да пресича от мантинелата вдясно в посока разделителната двете еднопосочни платна ивица.
Пежото с благоевградска регистрация е блъснало пешеходеца след като навлязъл на около 2 метра в дясната на посоката му на движение лента. Водачът се опитал да избегне удара, завивайки рязко наляво, но качил пешеходеца на предния си капак и го хвърлил обратно на пътя. Дясната част на челното стъкло е счупено от удара.
С линейка пострадалият мъж е транспортиран до Спешно-приемно отделение в състояние на посттравматичен шок, но е в съзнание. Мъжът, на видима възраст над 70 години и обут в ботуши, е с фрактури на двете ръце, крака и други наранявания. В момента пострадалият е на скенер.
Районът на местопроизшествието е отцепен, движението в посока Бело поле и Дупница се извършва само в дясната лента.
Всеки момент ще започне оглед от следствена група.
Мъжът, пресичал в посока жк „Струмско“ най-вероятно се е връщал от градината, която напоявал. /БГНЕС
/


VESTI.bg

Коментирай