Благотворителни пиеси за деца от „Протегни ръка“


Пътуващият театър на сдружение „Протегни ръка“, с подкрепата на ПроКредит Банк, продължава благотворителното си начинание с представлението „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. Пиесата ще бъде поставена на сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ тази вечер от 19.00 ч. Инициативата е благотворителна с цел набиране на средства за лечението на деца в затруднено здравословно положение от социално слаби […]

Пътуващият театър на сдружение „Протегни ръка“, с подкрепата на ПроКредит Банк, продължава благотворителното си начинание с представлението „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. Пиесата ще бъде поставена на сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ тази вечер от 19.00 ч.

Инициативата е благотворителна с цел набиране на средства за лечението на деца в затруднено здравословно положение от социално слаби семейства или сираци.

Даренията, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на СНЦ „Протегни ръка“, която финансира деца от цялата страна.

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Организаторите са вдъхновени от Андерсоновите приказки и техните поуки, оставащи актуални и до днес.

Представления освен в столицата ще има в Добрич, Стара Загора и Хасково.

Театър от Протегни ръка Театър от Протегни ръка

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е написана специално за трупата на пътуващ театър „Протегни ръка“ от Оля Стоянова, носител на „Аскеер“ за Драматургия 2014 г.

Трупата на „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е сформирана от непрофесионални актьори, служители на ПроКредит Банк. С огромно желание и ентусиазъм в трупата се включват банкови експерти с различен стаж и на различни длъжности. Те реализират проекта без да получават заплащане за това. Всички са обединени от каузата на „ПРОтегни ръка“ и идеята да помогнат, със събраните от представленията средства, за лечението на деца в затруднено положение.

„Протегни ръка“ е благотворителен фонд, създаден през 2004 г., чието благородно начало е поставено от служителите на ПроКредит Банк (България) EАД, а самата банка участва с дарение във фонда всяка година. Той провежда ефективно своята дейност, на базата на утвърдени хуманни принципи и независими решения, в съответствие с всички приложими закони, наредби и вътрешни правила на банката.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай