Благоевград: Бърз влак е блъснал автомобил, пресичащ неправилно на жп прелез – Агенция Фокус


Благоевград. Несъобразяване с правилата за преминаване на прелез от страна на шофьора е довело до тежкия инцидент вчера в междугарието Благоевград – Симитли, това съобщиха от пресцнетъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Около 19.55 ч. в междугарието Благоевград – Симитли на железопътен прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация със звуков и светлинен сигнал, лек […]

Благоевград. Несъобразяване с правилата за преминаване на прелез от страна на шофьора е довело до тежкия инцидент вчера в междугарието Благоевград – Симитли, това съобщиха от пресцнетъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Около 19.55 ч. в междугарието Благоевград – Симитли на железопътен прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация със звуков и светлинен сигнал, лек автомобил марка „Жигула“, с двама пътници предприема забранено преминаване. Шофьорът на превозното средство не се съобразява с правилата на движение и не спира автомобила. Вследствие на неадекватните му действия, е ударен от бързия влак, движещ се по направлението София – Кулата и загива на място. Спътникът му е напуснал колата, пред фаталния удар.
Движението по жп линията София – Кулата и в двете посоки е спряно. Влакът е престоява 141 минути, за извършване на следствени действия, след което движението е възстановено в 22.22 ч.
Водачите на МПС трябва да спазват правилата при пресичане на жп прелез, отчитайки звуковите и светлинни сигнали, за да бъдат избягнати подобни инциденти.


автомобил – Google News

Коментирай