Биячите от Околовръстното искат свобода


Биячите от скандалния инцидент на Околовръстното шосе в София, при който беше пребито младо семейство, искат да излязат на свобода, съобщава Нова ТВ. Тримата са подали протест срещу определението на Районния съд в София, който миналата седмица ги остави за постоянно в следствения арест.Адвокат на трима от четиримата биячи е Марияна Тодорова. Тя е адвокатът […]

Биячите от скандалния инцидент на Околовръстното шосе в София, при който беше пребито младо семейство, искат да излязат на свобода, съобщава Нова ТВ.

Тримата са подали протест срещу определението на Районния съд в София, който миналата седмица ги остави за постоянно в следствения арест.
Адвокат на трима от четиримата биячи е Марияна Тодорова. Тя е адвокатът и на Златомир Иванов-Златко Баретата.

Четвъртият участник в побоя Мартин Марков беше освободен, защото той само е шофирал джипа на побойниците, а не е пряк участник в последвалото меле.

По думите на адвокат Тодорова няма доказателства, че тримата в съучастие са причинили средна телесна повреда на пострадалия Веско Наумов.

Това се потвърждавало и от думите на съпругата на Наумов – Мария. Според Тодорова двамата пострадали също свидетелствали, че нито един от биячите не ги е заплашвал и обиждал.

Според защитата побоят не е извършен и по хулигански подбуди, защото засяга само двамата пострадали, не и обществения ред като цяло.

В действията им по думите ѝ нямало и цинизъм и дързост, защото за да са такива, трябвало грубо да се накърняват интересите на обществото. „Обществото се възмути след, а не по време на деянието”, категорична е Тодорова.

Софийският градски съд обаче реши, че тримата биячи трябва да останат в ареста с най-тежката мярка за неотклонение,

предаде агенция БГНЕС.

Няма данни за лични мотиви в нападението, но очевадно е, че телесната повреда е нанесена по хулигаснки подбуди, категорични бяха градските магистратите. Касае се за задружна престъпна дейност на три лица, каза още в мотивите си съдът.

За нападението над 30-годишния Васко Наумов и съпругата му – бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова, първоначално бяха арестувани Христо Христов, Мартин Маринов, Александър Гечев, Георги Близнаков. Двама от тях се оказаха с криминални регистрации и осъждани.

Александър Гечев е осъждан условно, с изпитателен срок, изтекъл преди 4 година. Гечев има дете на 6 месеца и живее в жилището на майката на детето си. Георги Близнаков е с влязла в сила присъда от януари 2016 г. за неизплащане на издръжка на децата си.

В края на февруари в медиите се появи информация, че Украйна е поискала екстрадиране на 46-годишният Георги Близнаков. Той беше задържан миналата седмица, след като с негови приятели се саморазправи с млад мъж и съпругата му след свада на пътя. Новината потвърди съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Герашченко пред БНР: „Днес отправих искането до нашите украински държавни структури и посолството на Украйна в България. Мисля, че искането ще стигне до България в рамките на закона“.

Инцидентът на Околовръстното шосе в София стана на 25 февруари и потресе цяла България. Нападателите на младото семейство бяха арестувани още същия ден, а на следващия ден съдът остави трима от тях зад решетките за постоянно.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай