Бареков бил последният политик, видял се с Василев


Евродепутатът Николай Бареков призна, че е бил последният лидер на политическа партия, с когото банкерът Цветан Василев се е срещал. „Бях последния политик, с когото се видя Василев, ден преди да му падне банката. Предупредих го, че ще се случи, но той заяви, че се е срещал с политическите лидери, за да обсъдят как да […]

Евродепутатът Николай Бареков призна, че е бил последният лидер на политическа партия, с когото банкерът Цветан Василев се е срещал.

„Бях последния политик, с когото се видя Василев, ден преди да му падне банката.

Предупредих го, че ще се случи, но той заяви, че се е срещал с политическите лидери, за да обсъдят как да я спаси“,

каза той в предаването „Събуди се“ на Нова ТВ.

В интервю за сайта „Гласове“, публикувано миналата неделя, Василев направи скандални разкрития за връзките си с властта. Той разказа, че целта на атаката срещу КТБ са били активите на банката и след като получил заплахи през април м.г., през май и юни той се е срещнал с лидерите на трите водещи политически сили у нас, за да сподели за тях, но всички те избягали от отговорност.

Бареков призова всички политици, виждали се с Василев, да признаят за срещите си, тъй като „те не били случайни“.

„Не ме интересува какво пише за мен в показанията на Цветан Василев. Най-малко от всички аз трябва да съм притеснен. Василев каза важни неща, които трябва да се коментират от българските политици и му прави чест на господин Борисов, че си призна, че се е виждал с него, макар и по необичаен начин – в гаража си“, каза Бареков.

„Почти няма лидер на дясна партия, като „Протестна мрежа“ и Реформаторския блок, който да не му е ходил на гости“,

допълни евродепутатът.

Бареков отхвърли твърденията на премиера Бойко Борисов, че симпатизантите на ББЦ, които са протестирали в Банкя и пред Народното събрание, са били платени и зададе въпрос дали част от сделката между него и Цветан Василев не е било отстраняването на Бареков от политическата сцена.

„Внесъл съм най-малко три сигнала срещу правосъдния министър Христо Иванов към главния прокурор. Той си купи поста с компромати срещу мен. Аз бях съсипан от проверки, а той стана министър без да е ходил на избори“, коментира още Бареков.

Вчера в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров и до Софийска градска прокуратура лидерът на България без цензура поиска разследване на Иванов за набедяване в престъпление, злоупотреба с власт и шпионаж.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай