Банките са най-нехаресваните застрахователи


Мария Генчева | сеп 28, 2012 | Коментари 0 Банките, които предлагат и застрахователни услуги, са най-нехаресваните застрахователи от клиентите, или поне във Великобритания, става ясно от проучване, публикувано от Insurance Day.Класацията е на базата на получени оплаквания от потребители на застрахователни услуги. От 20-те компании с най-много оплаквания, само една е изцяло застрахователна. Останалите […]

Банките, които предлагат и застрахователни услуги, са най-нехаресваните от клиентите, или поне във Великобритания, става ясно от проучване, публикувано от Insurance Day.
Класацията е на базата на получени оплаквания от потребители на застрахователни услуги. От 20-те компании с най-много оплаквания, само една е изцяло застрахователна. Останалите са , които предлагат и застраховки като допълнителна дейност.
Начело на “Черния списък” е банката Lloyd’s, срещу която има общо 391 272 оплаквания. Тя бе една от компаниите, изобличени по-рано тази година за неправомерна продажба на застраховки по кредитни карти. Единственият в антикласацията е UK Insurance Ltd , собственост на Royal Bank of Scotland, която управлява компаниите Direct Line и Churchill. Срещу нея има 32 316 оплаквания – далеч по-малко от тези срещу Lloyd’s.
Извън първите 20 в негативната попадат още няколко застрахователи. На 22-ро място е Aviva с 12 389 оплаквания, след това са RSA, Axa, и Ageas.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Коментирай