Ауди пуска спортен автомобил в серийно производство – Блиц


Ръководството на Ауди има намерение да пусне гражданска версия на болида, с който участва успешно в надпреварата „24 часа на Льо Ман”. Колата ще носи името R20 и се готви да бъде конкурент на пазара на Макларън P1 и Ферари F150.Двигателят, който ще използва бъдещата суперкола, е V6 с две турбини и мощност 550 к.с. […]


Ръководството на Ауди има намерение да пусне гражданска версия на болида, с който участва успешно в надпреварата „24 часа на Льо Ман”. Колата ще носи името R20 и се готви да бъде конкурент на пазара на Макларън P1 и Ферари F150.Двигателят, който ще използва бъдещата суперкола, е V6 с две турбини и мощност 550 к.с. На него ще му помагат два електромотора, всеки с мощност от 75 к.с., които ще отговарят за задвижване на предните колела.

По този начин сумарната мощност на бъдещото Ауди R20 ще бъде с около 70 к.с. по-малка от тази на хибрида Порше 918 Спайдер.

Прототип на автомобила ще бъде показан на традиционната изложба в Пебъл Бийч в Калифорния през 2013-а. Очаква се моделът да бъде пуснат в ограничена серия от 100 до 250 бройки.


автомобил – Google News

Коментирай