Астронавтите се завърнаха в американския отсек на МКС


Астронавтите от Международната космическа станция (МКС) се завърнаха в американския отсек на орбиталния комплекс, след като над 10 часа изкараха в руския модул заради сигнал за изтичане на амоняк.  Заради мерките за безопасност астронавтите отначало носеха кислородни маски, но след когато се убедиха, че могат да дишат и без тях, ги свалиха.  Според НАСА изобщо […]

Астронавтите от Международната космическа станция (МКС) се завърнаха в американския отсек на орбиталния комплекс, след като над 10 часа изкараха в руския модул заради сигнал за изтичане на амоняк. 

Заради мерките за безопасност астронавтите отначало носеха кислородни маски, но след когато се убедиха, че могат да дишат и без тях, ги свалиха. 

Според НАСА изобщо не е имало изтичане на амоняк в американския модул на МКС. 

Още не е известно по какви причини е бил задействан сигналът за тревога, но според една от версиите това е станало заради неправилни показания на бордовия компютър. 

Защо показанията са били неправилни тепърва се изяснява. 

Компютърът погрешно е показал намаляване на количеството на амоняка, което е било оценено като изтичане. Когато екипажът взе проби от американския отсек на МКС, амоняк не беше отчетен, обявиха от НАСА. 


VESTI.bg

Коментирай