Асансьор взе поредна жертва в София


Мъж падна в асансьорна шахта от 14-ия етаж, предаде БТА, позовавайки се на информация от МВР. Инцидентът е станал малко след 21 ч. в столичния квартал Сердика, в блок 21. Мъжът е загинал на място, а тялото му е било извадено от екипи на пожарната. По първоначални данни мъжът е отворил вратата на съоръжението на […]

Мъж падна в асансьорна шахта от 14-ия етаж, предаде БТА, позовавайки се на информация от МВР. Инцидентът е станал малко след 21 ч. в столичния квартал Сердика, в блок 21.

Мъжът е загинал на място, а тялото му е било извадено от екипи на пожарната.

По първоначални данни мъжът е отворил вратата на съоръжението на 14-ия ет, като решил, че асансьорът е на етажа. Той обаче бил на 15-ия етаж.

Предстои да се изясни, защо врата на асансьора се е отворила на 14-тия етаж при положение, че съоръжението не е било на етажа.

По случая се води разследване.

Хората от блока разказаха пред екип на Нова ТВ, че

асансьорът тази сутрин е бил заял,

но не е ясно защо. Районът е отцепен, а полицията извършва оглед на мястото на инцидента. 

Валентин Маринков, председател на Българската асансьорна асоциация, коментира случая:

„За съжаление много по-често се случват такива трагедии. От много години предупреждаваме, че те ще се случват, ако продължава по същия начин.

Това е едно старо наследство от 20-30 години и благодарение на престъпното предишно ръководство на ДАМТН и на Инспекцията за държавен и технически надзор се стигна до тук.

Новото ръководство на агенцията се опитва да излезе от това положение, но не става с магическа пръчка. Абсолютно отговорно заявявам, че държавата в лицето на регионалното министерство не си мърда пръста да се направи каквото и да било“.

„Асансьорите са стари, абсолютно амортизирани и заедно със санирането на сградите трябва да започне и тяхната подмяна. Министър Лиляна Павлова обаче е противник на това нещо

и по този начин няма да се осигури сигурността на хората“, допълни Маринков.

Това е пореден инцидент, при който асансьор взема човешка жертва. На 19 октомври 53-годишен мъж намери смъртта си, падайки в шахтата на асансьор в блок в столичния квартал Гео Милев.

На 19 август пък при пропадане на асансьор на бул. „Цариградско шосе“ отново в София почина 49-годишна жена, а друга пострада сериозно.

През ноември мъж падна в асансьорна шахта в хотел във Велинград. Той беше в тежко състояние – с увредени лумбални прешлени, както и счупвания на тазобедрената става и краката, но за щастие без опасност за живота.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай