АПИ предупреди шофьорите да внимават в лошото време


Шофьорите, на които им предстои пътуване в Северозападна България – проходите „Петрохан“, „Витиня“ и останалите високопланински пътни участъци, да предприемат пътуване само с автомобили, подготвени за зимни условия, призовават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Прогнозата на синоптиците е за превалявания от сняг в Северозападна и Северна България, като през нощта те ще обхванат по-голямата част от страната. […]

Шофьорите, на които им предстои пътуване в Северозападна България – проходите „Петрохан“, „Витиня“ и останалите високопланински пътни участъци, да предприемат пътуване само с автомобили, подготвени за зимни условия, призовават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Прогнозата на синоптиците е за превалявания от сняг в Северозападна и Северна България, като през нощта те ще обхванат по-голямата част от страната.

Затворени за движение на всички видове моторни превозни средства са проходите „Троянски“, „Златишки“ и „Върбишки“.

Шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, препоръчват още от АПИ.

27 областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа, напомнят от агенцията.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай