АПИ към прибиращите се в неделя: Тръгнете преди обяд


Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва прибиращите се по родните си места след дългите коледни и новогодишни празници да тръгнат по възможност преди обед предвид прогнозата за времето. Шофьорите трябва да са внимателни, когато минават през планинските райони, предупреди инж. Георги Златев от АПИ в „Здравей, България“ по Нова ТВ. По думите му в планинските райони, въпреки […]

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва прибиращите се по родните си места след дългите коледни и новогодишни празници да тръгнат по възможност преди обед предвид прогнозата за времето.

Шофьорите трябва да са внимателни, когато минават през планинските райони, предупреди инж. Георги Златев от АПИ в „Здравей, България“ по Нова ТВ.

По думите му в планинските райони, въпреки положените материали, се създават предпоставки за заледявания и трябва да се кара с по-ниска скорост и по-голяма дистанция между автомобилите.

Пътищата са обработени с необходимите материали против хлъзгане, така че към момента всичко е наред, увери той.

На 3 януари следобяд очакваме да има снеговалежи, така че призоваваме шофьорите да започнат своето пътуване преди обяд, препоръча експертът.

Според прогнозите на 1 януари сутринта в по-голямата част от страната термометрите ще сочат под минус 10 градуса, на места до 15. През деня температурите също ще са отрицателни.

Актуална информация за времето и пътната обстановка следете на Sinoptik.bg.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай