Анастейша ще пее в София през април


Американската поп икона Анастейша (Anastacia) ще пее за пръв път пред българските си почитатели. Концертът ще се състои на 16 април 2015 година, а мястото е зала 1 на НДК. Визитата на суперзвездата у нас е част от световното ѝ турне Resurrection Tour 2015, което започва с европейски дати през януари. Билетите за концерта на […]

Американската поп икона Анастейша (Anastacia) ще пее за пръв път пред българските си почитатели. Концертът ще се състои на 16 април 2015 година, а мястото е зала 1 на НДК.

Визитата на суперзвездата у нас е част от световното ѝ турне Resurrection Tour 2015, което започва с европейски дати през януари.

Билетите за концерта на Анастейша в София са в продажба в мрежата на Еventim от утре – 6 януари. Цените са от 55 до 115 лева, в зависимост от местоположението в залата.

Турнето на „малката дама с голям глас“ (висока е 157 см.) е в подкрепа на последния ѝ шести студиен албум от миналата 2014 г. Resurrection – първата продукция с авторски песни след “Heavy Rotation” от 2008 година. Високо оценен от критиката и почитателите на Анастейша, той влезе в Топ 10 на много от европейските чартове, в т.ч.тези на Германия, Италия и Великобритания.

Родената в Чикаго Анастейша Лин Нюкърк, по-известна само като Анастейша, притежава изразителен дрезгаво звучащ глас, по-често свързван с тъмнокожите аренби вокалисти. Именно заради него тя става една от най-известните и любими съвременни поп изпълнителки. Досега Анастейша има над 30 милиона продадени албума по целия свят.

Дебютният ѝ албум от 2000 г. Not That Kind предизвиква истинска сензация. От него е суперхитът I’m Outta Love, който се превръща в най-продаваната песен на годината. Година по-късно Анастейша е удостоена с наградата „Най-продавана нова поп изпълнителка“.

Следва хитовият албум Freak of Nature, който оглавява класациите в 8 страни и от който е сингълът Paid My Dues. 2004 година е белязана от едноименната продукция „Анастейша“ – тя застава на първо място в 11 страни и се превръща във втория най-продаван албум за годината в Европа. От него е парчето Left Outside Alone, което цели 15 седмици властва на първото място на европейската класация „Билборд“. Мултиплатинената компилация Pieces of a Dream със сингли от първите ѝ три албума е издадена през 2005 година. В нея е и поредният хит на Анастейша – дуетът ѝ с Ерос Рамацоти I Belong to You (Il Ritmo della Passione).

За съжаление, вниманието на медиите и аудиторията е приковано и от здравословните проблеми на Анастейша – първо болестта на Крон, а по-късно и рак на гърдата. Диагностицирана през далечната 2003 г., едва през 2013 г. изпълнителката обяви, че е победила болестта, но се е наложило да се подложи на двойна мастектомия.   

„Създаването на песни помага да изтласкаш настрана мрачните моменти“, признава поп иконата.

„Възможността да разкажа историята си ми помага много. Stupid Little Things е за това да не преувеличаваш проблемите си. За мен това означава: не се съсредоточавай върху дребните неща!“

За Resurrection тя напълно се фокусира върху това да създаде музика като онази, която я изстреля в звездната орбита. Физически здрава и изпълнена с ентусиазъм, тя доказа отново таланта и изключителните си качества.

На концерта в София през пролетта Анастейша ще зарадва българските си фенове както с песни от новия си албум, така и с най-известните си хитове.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай