Американците наблюдават рядко небесно явление


Още по темата Учени: Може би открихме първата екзолунаПреди 23 часа „Касини“ откри океан под повърхността на сатурновата луна Енцелад04.04.2014 Нощните птици и ранобудниците в САЩ са готови да наблюдават рядкото небесно явление, при което сянката на Земята в оранжевите, червени и кафяви багри на залеза ще падне върху Луната, предаде Ройтерс. Пълната фаза на […]

Още по темата

  • Учени: Може би открихме първата екзолуна
    Преди 23 часа

  • „Касини“ откри океан под повърхността на сатурновата луна Енцелад
    04.04.2014

Нощните птици и ранобудниците в САЩ са готови да наблюдават рядкото небесно явление, при което сянката на Земята в оранжевите, червени и кафяви багри на залеза ще падне върху Луната, предаде Ройтерс.

Пълната фаза на лунното затъмнение ще продължи 78 минути.

Какви нюанси ще видят наблюдателите на небесното шоу зависи от местните климатични условия, както и от наличието на вулканична прах и други аерозоли в атмосферата.

Лунни затъмнения се наблюдават два или три пъти в годината, когато Земята и пълната Луна се подредят така, че естественият спътник на нашата планета да премине през нейната сянка.

За САЩ настоящото небесно шоу ще бъде последната възможност да наблюдават пълно лунно затъмнение до 2019 г., съобщават от НАСА.

Ако времето позволява, затъмнението ще се вижда от по-голямата част от страната, с изключение на Нова Англия и Аляска.

Американската космическа агенция ще предава феномена на живо на сайта си и чрез акаунтите си в различни социални медии.

Освен в цяла Америка, лунното затъмнение ще бъде видимо и от Нова Зеландия и Австралия.


VESTI.bg

Коментирай