Акцията продължава: Имате 2 палта, ще дарите ли едното?


Ако имате две палта, готови ли сте да подарите едното на бездомен човек? Сигурно си спомняте за инициативата на HiddenCash Sofia в навечерието на Коледа, която за първи път облече с якета и палта дърветата по столичния бул. „Витоша“ с цел бездомни хора да ги вземат и да се сгреят с тях. Оттогава акцията набра […]

Ако имате две палта, готови ли сте да подарите едното на бездомен човек?

Сигурно си спомняте за инициативата на HiddenCash Sofia в навечерието на Коледа, която за първи път облече с якета и палта дърветата по столичния бул. „Витоша“ с цел бездомни хора да ги вземат и да се сгреят с тях.

Оттогава акцията набра последователи и в други големи български градове.

Местата за предаване на топлите дрехи са дърветата и пейките по оживените тротоари и паркове.

С авторите на идеята се срещна Рада Богданова от Нова ТВ. Единият от тях донесе якето, с което се явил на първото си интервю и което му донесло късмет. Той го окачи на дръвче, от което по-късно да го вземе преминал по-рано покрай тях бездомен мъж, събиращ стара хартия.

HiddenCash вече са се свързали с неправителствената организация „Градски номади“ за продължаване на акцията си. Така че ако някой има яке за даряване, може да се обърне към една от тях.

Как пък българите у нас помагат на българите в Босилеград, Сърбия

Наскоро репортаж на Нова ТВ показа как много от етническите българи там живеят в нищета и как районът все повече се обезлюдява и обеднява. Работа няма, а тези граждани с българско самосъзнание не получават помощ нито от сръбското, нито от българското правителство.     

Без да се оплакват, босилеградските българи споделиха пред екип на телевизията, че се чувстват ничии. На Коледа той се връщаа отново при тях – с надежда и помощ:


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай