Автомобил опита да премине през блокадата пред парламента – Днес Dir.bg


Автомобил се опита да премине през блокадата при Народното събрание в поредния протест „На кафе“, което предизвика конфликт, съобщи БНР. Хората обясниха, че са мислели, че колата ще ги прегази и негодуваха срещу полицаите, които не провериха документите на шофьора. Десетки се събраха тази сутрин пред Народното събрание с искане за оставка на правителството на […]

Автомобил се опита да премине през блокадата при Народното събрание в поредния протест „На кафе“, което предизвика конфликт, съобщи БНР.

Хората обясниха, че са мислели, че колата ще ги прегази и негодуваха срещу полицаите, които не провериха документите на шофьора.

Десетки се събраха тази сутрин пред Народното събрание с искане за оставка на правителството на 46-ия ден на протести. 

Идеята да се даряват оставените пари от пиещите кафе за социалната кухня към манастира „Свети Георги“ в квартал „Дървеница“ набира скорост.

Над 2500 лева са събрани до момента.

Мнение:

Депутатите са освирквани, обиждани, замеряни, блъскани и всячески малтретирани от ”мирните и тихи протестиращи”. Това е ясна и отчетлива проява на агресия и насилие.
Xela

Прочети още »

Така протестиращите пият кафе, част от тях даряват пари в касичката с надпис „висящо кафе“, а пък организаторите внасят събраното в храма „Свети Георги“, където „може да има и много привърженици на кабинета Орешарски“, но тяхната инициатива е чисто социална.

Всяка използвана чаша с надписи „Протестиращ“ – с името му, „Мафия“ и „Оставка“ се събира и така се преброяват протестиращите.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Да забрани ли Столичната община протестите?


автомобил – Google News

Коментирай