Автомобил на Уинстън Чърчил на търг – Българска национална телевизия


01.05.2013 / 07:00 Автомобил на Уинстън Чърчил на търг Ретро автомобил, принадлежал на бившия британски премиер Уинстън Чърчил, беше продаден на он лайн аукцион. Колекционер плати 470 хиляди евро за единствения модел от произведената серия, запазен до наши дни. Легендарният политик Уинстън Чърчил е бил страстен почитател на бързите и луксозни коли. Сега неговият автомобил […]

01.05.2013 / 07:00

Автомобил на Уинстън Чърчил на търг

Ретро автомобил, принадлежал на бившия британски премиер Уинстън Чърчил, беше продаден на он лайн аукцион. Колекционер плати 470 хиляди евро за единствения модел от произведената серия, запазен до наши дни.

Легендарният политик Уинстън Чърчил е бил страстен почитател на бързите и луксозни коли. Сега неговият автомобил „Даймлер“ беше продаден за почти половин милион евро. Бившият британския премиер е използвал колата през периода 1944-1949 година.

„Историята на това превозно средство е специална. Навремето са били произведени само 8 екземпляра от този модел, но колата на Уинстън Чърчил е единствената останала и до днес. Четири автомобила са били унищожени по време на Втората световна война, два са изчезнали безследно, а един е в много лошо състояние и не може да бъде ремонтиран“, разказа Сабри Цакар.

За ремонта на автомобила на Уинстън Чърчил са били похарчени 200 хиляди евро. 53-ма души са наддавали за него, като са били предложени общо 114 оферти. Единствената информация за новия собственик на колата е, че той е англичанин.

Автор: Савина Герджикова

Прочитания: 79


автомобил – Google News

Коментирай