Шефът на ДАНС: Има съмнителни чужденци у нас


Има изолирани чужденци у нас, които са съмнителни за службите. Това каза пред журналисти председателят на ДАНС Владимир Писанчев, след като беше изслушан от парламентарната Комисия за контрол на службите. От съображение за сигурност обаче Писанчев не уточни броят им и какви подозрения има срещу тях. „Българските служби не разполагат с информация за подготвяне на […]

Има изолирани чужденци у нас, които са съмнителни за службите. Това каза пред журналисти председателят на ДАНС Владимир Писанчев, след като беше изслушан от парламентарната Комисия за контрол на службите.

От съображение за сигурност обаче Писанчев не уточни броят им и какви подозрения има срещу тях.

„Българските служби не разполагат с информация за подготвяне на терористичен акт у нас, но риск има“, заяви още Писанчев.

„Виждате каква е ситуацията и какво става около нас и в Европа“, каза Писанчев. Той допълни, че ДАНС няма информация за терористични клетки в страната. По думите му създаването на една такава е било предотвратено след операцията в Пазарджик миналата година.

Във връзка с атентата срещу редакцията на „Шарли ебдо“ в Париж Писанчев посочи, че комуникацията между ДАНС и международните служби е изключително интензивна.

Председателят на комисията Димитър Лазаров заяви, че е останал доволен от представените мерки и анализи от ръководителите на службите и Комисията им поставя оценка „добра“. Той добави, че службите работят в непрекъсната координация.

Вчера вътрешният министър Веселин Вучков заяви, че МВР е предприело засилени мерки след атентатите в Париж. Повече полицаи вече са разположени на местата, където се събират много хора, засилена е охраната на критичната инфраструктура, обясни вътрешният министър.

Одобрявате ли публикуването на карикатури на Мохамед? Страхувате ли се от терористичен акт? Споделете Вашето мнение като участвате в анкетата на ЕСТАТ и Vesti.bg.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай